Blogs

Spojená škola Juraja Henischa, Slovenská 5, Bardejov

Takto si natrvalo vymažete účet na Facebooku

Takto si natrvalo vymažete účet na Facebooku

Takto si natrvalo vymažete účet na Facebooku!

Sociálne siete sa stali každodennou súčasťou našich životov. Okrem toho, že nám umožňujú bezplatne komunikovať s našimi priateľmi
po celom svete, majú aj svoje nevýhody. Sú napríklad jedným z najväčších žrútov nášho voľného času, a tak je pochopiteľné, že niektorí
z vás sa ich budú chcieť natrvalo zbaviť. Ak je to aj váš prípad, tak vám povieme, ako si vymazať Facebook účet v niekoľkých krokoch.

Ako vymazať Facebook účet
Facebook umožňuje okrem permanentného vymazania účtu aj jeho dočasnú deaktiváciu. Ak si teda nie ste istí, či sa k Facebooku
ešte v budúcnosti nevrátite, účet si iba dočasne deaktivujte. Keď sa budete chcieť na Facebook vrátiť, stačí, aby ste si spätne aktivovali
svoj účet a nájdete na ňom všetkých priateľov a príspevky, ktoré ste tam mali aj pred deaktiváciou. Tu je návod, ako na to:
1. Kliknite na malú šípku v modrej lište vpravo hore pri vašom mene.
2. Otvorte Nastavenia > Bezpečnosť.
3. Úplne posledná možnosť je Deaktivovať účet. Kliknite na Upraviť a následne na Deaktivovať účet. Hotovo!

Ak chcete svoj účet vymazať natrvalo, malo by ste si predtým zálohovať všetky dáta z vášho profilu. Urobiť tak môžete v Nastavenia > Všeobecné
a dole pod všetkými možnosťami nájdete text Stiahnuť kópiu svojich údajov z Facebooku. Kliknutím na ňu sa do počítača stiahnu všetky fotografie
a dáta z vášho profilu, pričom odkaz na stiahnutie súboru dostanete e-mailom. ak na profile máte veľa fotografií, môže to trvať aj niekoľko hodín.

Pri trvalom zmazaní účtu na Facebooku je potrebné najprv sa odhlásiť zo všetkých aplikácií, kde ste cez Facebook prihlásení. Urobiť tak môžete
v Nastavenia > Aplikácie. Potom ste pripravení na zmazanie celého účtu. To urobíte nasledovne.
1. Otvorte odkaz https://www.facebook.com/help/delete_account
2. Ak ste si istí, že chcete vymazať svoj účet, kliknite na Odstrániť môj účet.
3. Po kliknutí máte ešte 14 dní na to, aby ste si svoje rozhodnutie rozmysleli a v rovnakom menu môžete vymazanie účtu zrušiť.


ZDROJ: MojAndroid

Zanechajte komentár.

Matúš Kačmár Matúš Kačmár