Vzdelanie so zameraním na environmentálne otázky je prvoradé pre udržateľnú budúcnosť.
Tento tretí deň sa zameria na výučbu študentov o troch R-redukciach, opätovnom použití, recyklácii a dôležitosť najprv snažiť sa znížiť našu spotrebu, potom opätovne použiť, ak je to možné, a potom ako posledné, recyklovať. Vykonávať aktivity týkajúce sa triedenia a identifikácie recyklovateľných materiálov, ktoré študentom pomôžu pochopiť čo znamená každé číslo na plastových kontajneroch. Vyzvite študentov, aby vykonali recykláciu a znižovanie množstva odpadu do vlastných rúk tým, že má obedný deň s nízkym množstvom odpadu a zvyšuje úsilie o recykláčnú kampaň alebo spustenie kompostovacieho programu v škole.
Po desaťročiach výroby biliónov plastových výrobkov na báze oleja sú negatívne dôsledky prekvapujúce.
Znečistenie plastov je teraz považované za nebezpečenstvo pre verejné zdravie a ľudské telo. Chemikálie
vylúhované z plastov používaných pri skladovaní potravín / nápojov sú škodlivé pre ľudské zdravie a boli
spojené s problémami, ako sú abnormality chromozomálnych a reprodukčných systémov, poškodenie mozgu a
neurologické funkcie, rakovina, poškodenie kardiovaskulárneho systému, diabetes u dospelých, skorej puberty...