Spojená škola Juraja Henischa

Gymnázium, SOŠ polytechnická, Slovenská 5, Bardejov

Nástroje používateľa

Nástoje správy stránok


spravy:bardejov:historia_mesta_bardejov-pod_holym_nebom:vyznamne_osobnosti_bardejova-leonard_stockel

Rozdiely

Tu môžete vidieť rozdiely medzi vybranou verziou a aktuálnou verziou danej stránky.

Odkaz na tento prehľad zmien

Obojstranná predošlá revíziaPredchádzajúca revízia
spravy:bardejov:historia_mesta_bardejov-pod_holym_nebom:vyznamne_osobnosti_bardejova-leonard_stockel [13/10/2021 14:29] aix150spravy:bardejov:historia_mesta_bardejov-pod_holym_nebom:vyznamne_osobnosti_bardejova-leonard_stockel [13/10/2021 14:30] (aktuálne) aix150
Riadok 11: Riadok 11:
 V meste bolo humanitné gymnázium, ktoré malo dobré meno v rámci celého Uhorska.  V meste bolo humanitné gymnázium, ktoré malo dobré meno v rámci celého Uhorska. 
  
-Gymnázium pod vedením rektora **Leonarda Stöckela** sa stalo centrom kultúry, vzdelanosti i formovania náboženského života. Hneď po svojom nástupe na gymnázium vydal Stöckel školský organizačný a študijný poriadok pod názvom Leges scholae Bartphensis (Zákony bardejovskej školy). +Gymnázium pod vedením rektora **Leonarda Stöckela** sa stalo centrom kultúry, vzdelanosti i formovania náboženského života. Hneď po svojom nástupe na gymnázium vydal Stöckel školský organizačný a študijný poriadok pod názvom //Leges scholae Bartphensis// (**Zákony bardejovskej školy**). 
  
 Tento poriadok je najstarším pedagogickým dokumentom na Slovensku. Tento poriadok je najstarším pedagogickým dokumentom na Slovensku.
spravy/bardejov/historia_mesta_bardejov-pod_holym_nebom/vyznamne_osobnosti_bardejova-leonard_stockel.txt · Posledná úprava: 13/10/2021 14:30 od aix150