WORKSHOP 22. november 2019, RNDr. Danka Bruothová

Mikroprocesorové systémy. Cieľom je zatraktívniť programovanie a ukázať jeho praktické využitie na programovaní mikroprocesorových systémov so senzormi.

WorkShopy

ITA Projekt Bardejov

WorkShop #1, Mikroprocesorové systémy/ Programovanie mikroprocesorových systémov

Termín: 22.11.2019, 8:00 - 14:45

Anotácia:
Vzdelávací program Programovanie mikroprocesorových systémov na SŠ bude zameraný na v súčasnosti veľmi populárnu oblasť informatiky –programovateľné mikroprocesorom riadené systémy. Vzdelávací program poskytne učiteľom informácie a odporúčania pre výučbu programovania mikroprocesorových zariadení v rámci predmetu informatika s prepojením na predmety fyzika, odborné elektrotechnické a informatické predmety podľa ISCED 3 a tiež pre prípravu žiakov stredných škôl pre programátorské súťaže. Konštruovanie a programovanie mikroprocesorových zariadení má veľký potenciál rozvíjať u žiakov informatické myslenie, poznatky z prírodných a technických vied a kompetencie pre 21. storočie.

Partneri

Raspberry PI

Nastavte si Raspberry Pi a uvidíte, čo dokáže! Teraz pripojte všetky svoje zariadenia Raspberry Pi. Je dôležité, aby ste to urobili v správnom poradí, aby všetky vaše komponenty boli bezpečné. Váš Raspberry Pi nemá vypínač napájania: hneď ako ho zapojíte do sieťovej zásuvky, zapne sa. Pri prvom spustení Raspberry Pi sa objaví aplikácia Vitajte v Raspberry Pi a prevedie vás úvodným nastavením.

Nastavte kartu SD
Ak máte SD kartu, ktorá ešte nemá operačný systém Raspbian, alebo ak chcete resetovať Raspberry Pi, môžete Raspbian ľahko nainštalovať sami. Na to potrebujete počítač, ktorý má port na SD kartu - väčšina prenosných a stolových počítačov má jeden.

K stiahnutiu
Raspbian je oficiálny operačný systém pre všetky modely Raspberry Pi. Raspbian je predinštalovaný s množstvom softvéru pre vzdelávanie, programovanie a všeobecné použitie. Má Python, Scratch, Sonic Pi, Java a ďalšie.

BelenaEtcher
balenaEtcher Flash OS na karty SD a jednotky USB bezpečne a ľahko.

Inštalácia Raspbian

RPi: príprava SD karty, Raspbian, balena Etcher flash SD

Pripojenie pereférii k Raspberry PI

RPi: Pripojenie - napájanie, klávesnica, myš, LAN

Prvé spustenie Raspberry PI

RPi: Prvé spustenie

Expand filesystém Raspberry PI

RPi: Expand filesystem

Programovanie v Pythone 3

RPi: MU, python 3 - programovanie

Led zapojenie

RPi: LED zapojenie

Programovanie v Pythone 3 LED

RPi: LED program Python

WorkShopy

29
Okt
8:00 AM
SŠ Juraja Henischa
ITA Bardejov
Slovenská 5
6
Dec
8:00 AM
SŠ Juraja Henischa
ITA Bardejov
Slovenská 5

Vzdelávanie v Bardejove

PONUKA VZDELÁVANIA PRE 21. STOROČIE

Učebné a študijné odbory

Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!