Cyklisti lenivejú. Polovica predaných bicyklov v Európe bude do roku 2025 elektrická

17/07/2021 08:57 Zahraničné správy

Náklady na e-bike sa pohybujú od dvoch do 10-tisíc eur


Zdroj: Apache


Bicykel, avšak s pohonom motora. Tento artikel, tzv. e-bike, sa najmä kvôli pandémii teší čoraz väčšej obľube na trhu. Niektorí producenti odhadujú, že do roku 2025 sa predaj elektrických bicyklov v Európe vyrovná klasickým, šliapacím; teda elektrické bicykle budú tvoriť až polovicu všetkých predaných bicyklov.

V minulom roku na starom kontinente našlo svojho majiteľa 4,5 milióna nových e-bicyklov, čo je podľa Konfederácie európskeho cyklistického priemyslu (Conebi) o 34 percent viac ako v roku 2019. Vtedy to bola pätina celkového predaja bicyklov. „Elektrický bicykel je najpredávanejší elektromobil na európskom trhu,“ povedal pre Financial Times (FT) Manuel Marsilio, generálny riaditeľ spoločnosti Conebi.

Ušetrené peniaze na e-bike

Claus Fleischer, výkonný riaditeľ spoločnosti Bosch eBike Systems, uviedol, že predaj elektrických bicyklov sa počas pandémie prudko zvýšil. V čase lockdownov bola totiž preprava bicyklom jedna z najpreferovanejších. Bol a je to prostriedok relaxu, v neposlednom rade dôležitý bol aj faktor úspor – ľudia takto minuli ušetrené peniaze.

Zdroj: https://www.trend.sk/biznis/cyklisti-leniveju-polovica-predanych-bicyklov-europe-bude-roku-2025-elektricka

Najčítanejšie

Táto stránka bola navštívená:

Dnes: 1 / Včera: 0, Doteraz: 61

¯\_(ツ)_/¯

, , ,