Obsah

Ministerstvo školstva spúšťa call centrum na podporu očkovania

16/08/2021 11:55 Správy školstvo


V rámci kampane „Za otvorené školy“ v pondelok spustil rezort školstva špecializované call centrum na podporu očkovania. Minister, riaditelia sekcií aj ďalší zamestnanci rezortu školstva telefonicky vysvetľujú, poskytujú informácie o podporných mechanizmoch a tiež o pomoci v najohrozenejších okresoch. Šírenie koronavírusu a výskyt ohnísk hrozí najviac v okresoch s nízkou zaočkovanosťou. Ministerstvo preto individuálne oslovuje jednotlivých aktérov v školstve, aby rodičom, učiteľom aj obyvateľom zdôraznili potrebu očkovania.

minister, riaditelia sekcií aj ďalší zamestnanci rezortu školstva
minister, riaditelia sekcií aj ďalší zamestnanci rezortu školstva, Foto: minedu


„Chceme urobiť všetko preto, aby sa žiaci mohli vzdelávať v školách. Tam patria, tam majú najlepšie podmienky na vzdelávanie, majú kontakt s učiteľmi a rovesníkmi. Klasický režim výučby v škole je pre nich najlepší,“ uviedol Branislav Gröhling, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Od septembra sa očakáva šírenie koronavírusu najmä v okresoch s nízkou zaočkovanosťou. To sa môže prejaviť aj na chode škôl. Ak sa na škole objaví pozitívna osoba, v zmysle pravidiel ÚVZ SR budú musieť ísť žiaci do domácej karantény. Toto riziko zminimalizuje miera očkovania, vďaka čomu sa znižuje aj riziko šírenia vírusu a zníži sa aj počet takýchto prípadov.

Zamestnanci rezortu školstva, minister, štátni tajomníci či generálni riaditelia sekcií od dnes preto individuálne volajú starostom, primátorom, riaditeľom odborov školstva a riaditeľom škôl, aby zvýšili informovanosť o potrebe očkovania či podporných mechanizmoch a napomohli tak bezproblémovej prezenčnej výučbe od septembra.


DajSaZaočkovať

Daj sa zaočkovať Aj ty
ĎAKUJEME VÁM

Lotéria

Byť zdravý je výhra Byť zdravý ja výhra
DAJTE SA ZAOČKOVAŤ


„Miera zaočkovania nie je len číslo, je to slobodné rozhodnutie každého z nás. Rozhodnutie, ktoré znamená, že zodpovedne pristupujeme k svojmu zdraviu a zdraviu našich blízkych. Rozprávať sa priamo s primátormi či kolegami z odborov školstva je vždy inšpiratívne. Mnohí v tomto momente hľadáme cesty ako nepolarizovať spoločnosť ešte väčšmi, ale ako hľadať mechanizmy vedúce k zvládnutiu nového školského roka,“ zdôraznila štátna tajomníčka pre národnostné školstvo, inkluzívne a celoživotné vzdelávanie MŠVVaŠ SR Svetlana Síthová.

Rezort školstva zároveň zdôrazňuje, že zaočkovaný človek chráni seba pred ťažkým ochorením, ale zároveň chráni aj svoje okolie, pretože očkovanie znižuje šírenie vírusu a navyše prispieva k bezpečnejším školám, pretože znižuje riziko, že sa od neho nakazí žiak alebo zamestnanec školy.

„Pracujeme zo všetkých síl na tom, aby sme vytvorili bezpečné prostredie na školách. V rámci call centra sme dnes komunikovali s riaditeľmi škôl aj o pomoci a mechanizmoch, ktoré im vieme poskytnúť. Stále majú možnosť využiť napríklad očkovacie výjazdové tímy,“ doplnila generálna riaditeľka sekcie predprimárneho a základného vzdelávania Katarína Kalašová.

call centrum na podporu očkovania call centrum na podporu očkovania

call centrum na podporu očkovania call centrum na podporu očkovania

call centrum na podporu očkovania

Zdroj Foto: minedu
Zdroj: https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-spusta-call-centrum-na-podporu-ockovania/

Najčítanejšie

Táto stránka bola navštívená:

Dnes: 1 / Včera: 0, Doteraz: 445

¯\_(ツ)_/¯

,